Články

RECEPT: Podzimní pečená zelenina

Porce: 1
Doba přípravy: 40 min
Označení: vegetariánské, veganské a bezlepkové

Ingredience
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 1 mrkev
  • 1/2 červené cibule
  • 30 g kešu
  • kardamom
  • římský kmín
  • olivový olej pro teplou kuchyni
  • extra panenský olivový olej
  • chilli
  • sůl, pepř
Postup

1. Růžičkovou kapustu očistěte a přepulte, mrkev ostrouhejte a rozkrojte na měsíčky, cibuli pokrájejte na kousky. Vše dejte na plech vyložený pečícím papírem.
2. Zeleninu zasypte kardamomem a římským kmínem, přidejte špetku chilli, pořádně opepřete a osolte. Vše zalijte olivovým olejem, posypte kešu a jemně promíchejte.
3. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C 30 min a jednou v průběhu pečení promíchejte.
4. Podávejte jako přílohu či samotné a ještě ve finále poctivě zalejte extra panenským olivovým olejem, který zelenině sluší.