Články

Bulgur s lilkem a tofu

Ingredience na 3 porce:
  • 150 g bulguru
  • 1 rajský protlak (80 g plechovka)
  • 1 lilek
  • 1 balení tofu natural (může být i bazalkové nebo chilli)
  • 1/2 červené cibulky
  • 4 nasekaná sušená rajčata v olivovém oleji
  • lžíce chilli-česnek olivového oleje
  • ½ kostky BIO zeleninového bujónu
  • špetka chilli
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř

 

Postup
Postup jsem rozdělila do 3 částí:

Příprava 30 min před...
Nejprve si nakrájejte tofu na kostičky, v misce promíchejte s chilli-česnekovým olivovým olejem, špetkou chilli a trochou protlaku a nechte marinovat. Poté si nakrájejte lilek na kolečka a posypaný solí nechte tzv. vypotit.

Bulgur
Smíchejte 150 g propláchlého bulguru s 250 ml vody, povařte 10 min s ½ kostky zeleninového bujónu a poté nechte 10 min dojít pod pokličkou. Nakrájejte si hrst čerstvé bazalky a spolu s plechovkou rajského protlaku (80 g) ji vmíchejte do bulguru.

Finish :)
Osušený a na kostičky nakrájený lilek poduste na oleji ze sušených rajčat a cibulce. Přihoďte samotná sušená rajčata, marinované tofu a hotový bulgur. Vše důkladně promíchejte a prohřejte. Na závěr dosolte a opepřete podle chuti.