Články

Recept: Rebarborový crumble

Ingredience
  • 0,5 kg rebarborových řapíků
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • máslo na vymazání

na drobenku

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 75 g kvalitního čerstvého másla
  • 75 g cukru - použijte 40 g třtinového cukru a 35 g kokosového cukru
  • 1 žloutek
Postup
  1. Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu si lehce vymažte máslem.
  2. Řapíky rebarbory omyjte, škrabkou sloupněte vrchní slupku a nakrájejte na malé kousky. Poté je promíchejte s cukrem a rozprostřete na dno zapékací mísy.
  3. V míse si připravte drobenku: smíchejte mouku a ovesné vločky, na kousky pokrájené máslo, oba cukry a žloutek. Vše důkladně prsty užmoulejte. Drobenku rovnoměrně navrstvěte na rebarboru.
  4. Pečte zhruba 30 min. Nechte lehce vychladnout a poté podávejte nejlépe ještě teplé a nebo vychlazené z lednice (tak to mám nejraději já).