
Zdravou výživu doprovází spousta mýtů a také nových trendů. Keto. Bio. Paleo. Půsty. Měli bychom rovnou vypustit sacharidy? A co mezi ně vlastně patří? Jak velká porce je už moc velká? Smí nám ještě do kuchyně máslo? Není jednoduché se v tom vyznat.
Jídlo vzbuzuje emoce. Jíst musíme, je to každodenní záležitost a je to něco, co neodmyslitelně patří k životu stejně jako třeba dech (když pomineme těch několik lidí na světě, kteří tvrdí, že dokážou žít pouze z prány). Lidé milují bavit se o jídle, o tom, jak bylo připraveno, jak chutná, sdílet zážitky, fotografie a zkrátka všechny emoce a prožitky s jídlem spojené.
Je květen. Vycházíte ven, vše voní, bují, kvete a ptáci zpívají ostošest. Svěží vzduch vás obklopuje jako peřina. Slunce svítí a dává najevo svou sílu. Nadechnete se a pod tou záplavou slunečních paprsků a euforie se sami pro sebe usmějete. Venku panuje neskutečná energie a vaše tělo to cítí. Právě jste zažili něco, co způsobilo, že se ve vás vyplavil hormon štěstí, lásky a radosti – serotonin...
První ze čtyř připravovaných sezónních kuchařek je na světě! Kniha obsahuje 103 letních sezónních receptů a je rozdělena do 3 základních kapitol – „Snídaně“, „Svačiny“ a „Hlavní jídla“. V každé sekci najdete recepty na vyvážené a plnohodnotné pokrmy, které odpovídají základním aspektům zdravé stravy a nesou se na vlně horkého léta – prim hraje čerstvé bobulovité ovoce, křupavé saláty, grilované maso nebo domácí zmrzliny.
Kulinařina má jednu aktuálně velmi oblíbenou přípravu jídla a ta se nazývá dekonstrukce. Vezmete klasické jídlo a to rozložíte na jednotlivé složky tak, že z toho vznikne pokrm ve stylu fine dining. A tohle může být s nadsázkou i cesta k tomu, jak vyčistit svůj jídelníček jednak od potravin, které vašemu tělu nedělají dobře, a jednak od potravin, které tam z různých důvodů nepatří. Rozložte svůj jídelníček na jednotlivé složky a seskládejte ho v lepším stylu…