Články

Láska prochází žaludkem

Jídlo vzbuzuje emoce. Jíst musíme, je to každodenní záležitost a je to něco, co neodmyslitelně patří k životu stejně jako třeba dech (když pomineme těch několik lidí na světě, kteří tvrdí, že dokážou žít pouze z prány). Lidé milují bavit se o jídle, o tom, jak bylo připraveno, jak chutná, sdílet zážitky, fotografie a zkrátka všechny emoce a prožitky s jídlem spojené.

Sůl a její vliv na naše zdraví

Nadměrná konzumace soli je jednoznačně jeden z největších problémů našich jídelníčků. „Sůl nad zlato!“ do jisté míre sice platí, ale mám dojem, že jsme si toto pořekadlo my Češi přivlastnili až příliš. U soli je prostě důležité najít zdravou míru...

Vakcína proti koronaviru aneb proč jsem se nechala očkovat

Několik dní jsem přemýšlela, jestli tento příspěvek vůbec zveřejním, ale nakonec…je tu. Koronavirus se mě dotkl tak, jako každého. Každý má svůj příběh. Já jsem v něm strávila celé těhotenství, rodila jsem s rouškou za podzimní druhé vlny a řešila jsem zdraví nás obou po celou dobu těhotenství i po narození. O tom ale můj příspěvek není. :) Je o tom, proč si myslím, že je dobré se nechat očkovat.

Carrot cake ala Biochemička

Mrkvový dort patří k nejoblíbenějším a nejvděčnějším dortům vůbec. Poté, co jsem ho udělala dvakrát a sesypalo se spoustu žádostí o recept, jsem se rozhodla, že vám ho sem přidám. Tady je mrkváč podle Biochemičky :)

NOVINKA: Jak jíme zdravě v létě – nová edice kuchařek protkaných zdravou výživou od Biochemičky

První ze čtyř připravovaných sezónních kuchařek je na světě! Kniha obsahuje 103 letních sezónních receptů a je rozdělena do 3 základních kapitol – „Snídaně“, „Svačiny“ a „Hlavní jídla“. V každé sekci najdete recepty na vyvážené a plnohodnotné pokrmy, které odpovídají základním aspektům zdravé stravy a nesou se na vlně horkého léta – prim hraje čerstvé bobulovité ovoce, křupavé saláty, grilované maso nebo domácí zmrzliny.