Články

Recept: Lečo s uzeným tempehem

Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience

  • 6 domácích bílých/zelených paprik (různé pálivosti, podle chuti)
  • 12 středních rajčat
  • 1/2 červené cibule
  • 4 bio vajíčka
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 100 g uzeného tempehu
  • 1 zarovnaná lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé (maďarské) papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl, pepř
Postup

1. Papriky, rajčata a cibulku očistěte a nakrájejte na kousky. Tempeh nakrájejte na menší kostičky. Pokud chcete, můžete rajčata nejprve zalít horkou vodou a sloupnout slupky. Mně to přijde u domácích rajčat škoda, tak je nechávám.

2. Na pánev nalijte řepkový olej, přidejte červenou cibulku, papriky i rajčata. Osolte, opepřete a restujte 5 min. Poté přidejte všechno koření, lehce podlijte a duste dalších několik minut.

3. Přidejte uzený tempeh a prohřejte.

4. Na závěr zvyšte teplotu a vyklepněte do pánve vejce. Jemnými tahy vejce zamíchejte do krémové konzistence a už jen stáhněte z plotny.

5. Dochuťte podle vlastní chuti (já jsem přidala trochu oregana) a podávejte samotné, s pečivem nebo např. s opečenými brambory.

Dobrou chuť!