- 150 g bulguru
- 1 rajský protlak (80 g plechovka)
- 1 lilek
- 1 balení tofu natural (může být i bazalkové nebo chilli)
- 1/2 červené cibulky
- 4 nasekaná sušená rajčata v olivovém oleji
- lžíce chilli-česnek olivového oleje
- ½ kostky BIO zeleninového bujónu
- špetka chilli
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
Postup
Postup jsem rozdělila do 3 částí:
Příprava 30 min před...
Nejprve si nakrájejte tofu na kostičky, v misce promíchejte s chilli-česnekovým olivovým olejem, špetkou chilli a trochou protlaku a nechte marinovat. Poté si nakrájejte lilek na kolečka a posypaný solí nechte tzv. vypotit.
Bulgur
Smíchejte 150 g propláchlého bulguru s 250 ml vody, povařte 10 min s ½ kostky zeleninového bujónu a poté nechte 10 min dojít pod pokličkou. Nakrájejte si hrst čerstvé bazalky a spolu s plechovkou rajského protlaku (80 g) ji vmíchejte do bulguru.
Finish :)
Osušený a na kostičky nakrájený lilek poduste na oleji ze sušených rajčat a cibulce. Přihoďte samotná sušená rajčata, marinované tofu a hotový bulgur. Vše důkladně promíchejte a prohřejte. Na závěr dosolte a opepřete podle chuti.