Články

Slaný, ovesno-kuskusový koláč s cuketou

Ingredience /na malou čtvercovou formu/:
  • 100 g kuskusu
  • 60 g ovesných vloček
  • horká voda
  • ½ kostky BIO zeleninového bujónu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • plátek másla (10-15 g)
  • 1 cuketa
  • ½ cibule
  • 1 vejce
  • koření
  • nastrouhaný parmazán (cca 30 g)

 

Postup

1. Vločky smíchejte s kuskusem, přidejte rozdrobenou půl-kostku zeleninového bujónu a zalijte vroucí vodou tak, aby byla směs jen lehce ponořená. Přikryjte talířkem a nechte nabobtnat.

2. Mezitím si na pánvičce na olivovém oleji a cibulce orestujte nadrobno nakrájenou cuketu.

3. Do směsi kuskusu a vloček (nesmí být kašovitá) vmíchejte prášek do pečiva a plátek másla. Výslednou směs „vytlačte“ do pekáčku vyloženého pečícím papírem.

4. Základ poklaďte orestovanou cuketou a přelijte rozmíchaným vejcem s 50 ml mléka (i rostlinného). Pečte 20 min při 180 °C, poté posypte parmezánem a troubu přepněte na grill. Zapékejte ještě dalších 10 min.

 

TIP – Na topping můžete použít úplně vše, co vás napadne – sušená rajčata, tuňák, fazolky, šunku, olivy, kukuřici...improvizaci se meze nekladou! :)