Články

FESTIVAL EVOLUTION/ BIOSTYL, ZDRAVÍ...

 

Kokosový cukr

Kokosový cukr jsem chtěla zkusit už hrozně dlouho, ale odrazovala mě cena – vždy se našly důležitější položky. Na Biostylu jsem si ale řekla, že si to užiju a dopřeju si, a tak jsem do něj šla. Kokosový cukr je od firmy Tropicai, která mimo jiné vyrábí také 100% panenský kokosový olej, kokosové lupínky (pražené v kokosové cukru/v chilli – výborné!) nebo kosmetiku. Tento přírodní, chuťově moc zajímavý cukr se hodí na různé kaše, dorty, moučníky nebo jiná sladká jídla, kde vynikne jeho chuť.

Cena: 165 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://www.tropicai.cz

 

 

Ghí

Trend posledních let. Snaha návratu k tradicím a původním surovinám zasáhla i tuto surovinu. Ghí je přepuštěné máslo, zbavené mléčných bílkovin, čímž se mimo jiné stává vhodným (99,5%)-tukem pro tepelnou úpravu potravin. Připravit si ho člověk samozřejmě může doma, mě se ale tahle malá roztomilá sklenička na zkoušku zalíbila. Čerstvý chléb, namazaný ghí a lehce posolený......skvělá záležitost :). K dostání je i v různých ochucených variantách s bylinkami apod. Tuk totiž podporuje vstřebatelnost a účinnost látek v nich obsažených.

Cena: 40 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://www.ceskeghi.cz/

 

Zázračné low-calorie špagety

Na tyhle těstoviny jsem koukala už dlouho a hrozně mě fascinovaly, samozřejmě z výživového hlediska – je to opravdu něco nového co zasytí a přitom je dietní? Dokáže to oblbnout tělo a poskytnout stejné uspokojení jako klasické špagety? Po zkušenosti se zero-calorie sirupy (chuťový děs) těmto potravinám moc nevěřím, ale lákalo mě to zkusit. Po krátké debatě s panem prodávajícím skončily v tašce. Uvidíme, zázraky nečekám :).

Cena: 85 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://www.bioden.cz/slendier/

 

 

Ochucený kuskusy ARAX

Za málo kaček hodně muziky. Už jsem si ho zvykla si tam kupovat každý rok, protože v obchodech už ho moc nevidím... Tak uvidíme, zdali tato varianta nezklame, ještě jsem ji neměla.

Cena: 30 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://http://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/kuskus-a-ochucene-smesi

 

 

Mrkvánky

Můj letošní největší favorit! Naprosto úžasná záležitost, do které jsem se zamilovala (nejen já). Jedno balení stálo 20 Kč (v e-shopech 20-30 Kč). Mrkvánky neobsahují žádný cukr navíc a povidla v nich jsou výborná. Do 20 minut bylo po nich...a do 15 minut bylo na internetu objednáno dalších 9 balení včetně druhé, hruškové, verze! :) Dalším stupínkem pro mě bude upéct ty domácí....

Cena: 20 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://www.eshop.provita.cz/mrkvanky-svestkova-povidla-200g-provita/d-72723/

 

 

Prášek do pečiva, vanilkový cukr a Pana Cotta

Milým překvapením byla 30% sleva a bohatá ochutnávka od značky AMYLON. Do tašky tedy putovaly: BIO prášek do pečiva, BIO vanilkový cukr s opravdovou vanilkou a bezlepková směs na Panna Cottu. Od června bude také v nabídce Matcha pudink v prášku, který byl k ochutnání už teď a byl moooc dobrý.

Cena: 22 Kč (za 3 ks)

Více informací o firmě a produktech: http://www.amylon.cz

 

 

Olivový olej Aristeon

Přímo jsem se modlila, aby tam ten stánek s Aristeon oleji byl! Nejlepší panenský olivový olej z Řecka (Zakynthos), jaký jsem kdy měla. Toto byla jasná volba.

Cena: 119 Kč/ 250 ml

Více informací o firmě a produktech: http://www.aristeon.cz

 

 

Krekry s amarantem a sýrem

Novinka od firmy Amaranth. Mám jejich výrobky moc ráda, protože jsou odlehčenou verzí smažených chipsů, tyčinek apod. Amarant jim navíc dodá...prostě něco navíc :). Po tom, co jsem ochutnala asi ze 12 výrobků mi bylo zkrátka blbé si tam nic nekoupit....

Cena: 25 Kč

Více informací o firmě a produktech: http://www.amaranthlife.cz

 

Na závěr vyčerpávajícího aktivního šmejdění padla volba na cuketové špagety se špenátovým pestem a parmazánem z veganského stánku PLEVEL. Sice jsem si je musela značně dosolit, aby byly výraznější...ale jinak moc dobré.

 

Kromě výše uvedeného jsem ukořistila ještě pěknou tašku všemožných letáčků, prospektů, krémečků, vzorečků....a čtvrtku čerstvého chleba :)

Toť vše....doufám, že jste nasály inspiraci do dalšího ročníku ! :)