Články

RECEPT: Arašídové rohlíčky

Porce: 3 plechy (menší várka)

Označení: Bezlepkové.

Ingredience
  • 250 g bezlepkové směsi na pečení Bake a cake (Adveni)
  • 50 g arašídové mouky (Adveni)
  • 200 g másla
  • 70 g zmixovaného třtinového cukru na cukr moučka
  • 30 g cukru Muscovado zmixovaného na cukr moučka
  • 2 žloutky
Postup

Do mísy dejte postupně obě mouky, změklé máslo a rozmixované cukry (můžete klidně zmixovat dohromady jako směs, je to i lepší). Přidejte dva žloutky a rukama vypracujte hladké a hlavně kompaktní těsto. Na hnětení si dejte záležet. Zabalte do folie a nechte odležet ideálně přes noc.

Po odležení si těsto vyndejte z lednice a začněte s ním pracovat ještě když je ztuhlé - jde to mnohem lépe. Rozdělte si těsto na 8 kusů a postupně vyvalujte dlouhé hady zhruba o průměru 1-1,5 cm. Nožem odkrajujte jednotlivé kousky, které prsty zahněte a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem (zkrátka jako klasické rohlíčky). Pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 15-18 min (záleží na typu trouby). Rohlíčky nechte vychladnout na plechu a teprve pak je přendejte na talíř/tác, jinak by se vám lámaly.

Rohlíčky můžete pocukrovat trochou moučkového cukru, ale vůbec to nepotřebují :)