Články

RECEPT: Povidlové řezy

Porce: 1 a půl plechu

Označení: Bezlepkové.

Ingredience
  • 1 várka těsta na arašídové rohlíčky
  • arašídová mouka na podsypání
  • domácí/koupená švestková povidla
Postup

Odleželé těsto si vyndejte a rozdělte si ho na zhruba na 6 částí. Dbejte na to, abyste si hodně těsto podsypávali, má tendenci se lepit. Postupně vždy vyválejte těsto do tvaru obdélníku (kraje vždy mužete odříznout, nikdy to nebude úplně přesné) a zhruba 4 mm tloušťky. Celou plochu těsta pomažte povidly - použijte nůž a mažte vždy z jedné strany ke druhé, důkladně po celé ploše. Poté těsto srolujte jako roládu (pomožte si klidně pomoučněným nožem). Roládku po celé délce lehce stlačte (uplácejte), aby si těsto sedlo. Postupně takhle vypracovávejte bochánky, které opatrně přenášejte na plech, vyložený pečícím papírem - můžete si je podle potřeby dělat klidně menší, lépe se s nimi manipuluje. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 min. Poté nechte alespoň 15 minut vychladnout a teprve poté nakrájejte na řezy.