Články

Energie a energetický příjem

Pro každého, kdo chce hubnout, změnit stravování, nebo se prostě jen začne více zajímat o potraviny je nezbytná základní znalost energetických hodnot potravin. V dnešním článku se tedy okrajově zmíním o bioenergetice a představím několik veličin a vzorečků (opravdu jen jednoduchých), které vedou k bilančním výpočtům energie.

margarín X máslo

Margarín nebo máslo? Podle mě jedna z aktuálně nejdiskutovanějších problematik v oblasti výživy. Ptá se mě na ní docela hodně lidí, takže bych ráda v dnešním článku uvedla některé věci na pravou míru. Předesílám, že vám nedám jednoznačnou odpověď - nejezte máslo, jezte jen margarín, který je zdravější...nebo naopak.

Biostyl 2014

Natěšená už někdy od února... zároveň s obavami, zda nečekám moc... tak jsem se radši začala těšit o něco méně.... a hele, ono to klaplo :)

3 největší mýty v oblasti diet

Článků typu "Největší mýty o dietách..." je na internetu požehnaně. Ani já si něco podobného neodpustím a v následujících pár odstavcích trochu rozvedu 3 důležité záležitosti v oblasti "držení diety" (chcete-li pověry, mýty...), které stále spoustu lidí opomíjí a které se lehko stávají, řekněme, "putovními nesmysly".

Potravní aditiva ("éčka")

Žijeme v době, kdy je vyvíjen tlak na všechny a na všechno - aby ženy byly co nekrásnější, aby produkty lidské činnosti byly co nejperfektnější a aby jídlo bylo vždy nejlahodnější, nejbarevnější a pokud možno vydrželo co nejdéle. Ženy a produkty tedy pominu a zaměřím se pouze na potraviny a to, jak je tedy v tomto stavu udržet.