Články

RECEPT: Rychlý borůvkový koláč

Borůvky miluju na všechny způsoby. Nic se ale nevyrovná poctivému borůvkovému koláči, který mi svou vůní vždycky připomene dětství na chalupě, kdy jsme z přinesených borůvek z lesa hned upekli koláč v babiččině remosce.

RECEPT: Brokolicové karbanátky s pohankovou kaší

Nejčastější prioritou při přípravě obědů či večeří je rychlost. Každý zaměstnaný člověk to zná - jak v případě přípravy jídla pro sebe, tak pro své děti. Placičky s kaší jsou rychlým vegetariánským obědem či večeří do 20 minut a splňují všechna kritéria - zelenina, bílkoviny, komplexní sacharidy i tuky. I zarputilí odpůrci brokolice si jistě pochutnají :)

Berlín - malý průvodce po dobrém jídle a pití

Minulý týden jsem se s kamarádkou vydala na 3 dny do Berlína za kulturou a památkami. To bych to nebyla já abych důkladně neprošmejdila i obchody se zdravou výživou, nedala si kávu a sladké dobroty ve vyhlášených kavárnách a také místní speciality - od piva až po preclíky (ano, já vím...). Poznávačka města bez dobrého jídla a pití je přece jak chleba bez soli! Troufám si říci, že jídlo je vždy lepší, než všechny památky dohromady :D. A tady je shrnutí toho nejlepšího :) Třeba vás inspiruji na vaší cestě.

Zelené potraviny - zelený ječmen a moje osobní zkušenost

Již někdy v listopadu loňského roku jsem podlehla tlaku okolí a rozhodla se ten zelený zázrak vyzkoušet. Stále více a více lidí se mě ptalo na osobní zkušenost a já cítila, že je na čase, nějakou dodat. A zde je recenze...:)

DETOX? Ne, děkuji! Očista? ANO!

1. března - venku tolik sněhu, jako jsme za celou zimu neviděli...a přesto už prostě myslíme na jaro. Těšíme se, až jaro oslavíme pořádným vstupním DETOXEM a symbolicky odstartujeme nové roční období. DETOXY na nás budou křičet ze všech stran. Braňte se!

RECEPT: Mrkvové muffinky

Nevíte co dřív, máte práce nad hlavu, pronásleduje vás stres, naštvali vás v práci? Všeho nechte a něco upečte dle své fantazie. Investujete jen plus minus hodinu času, vyčistíte si při tom hlavu a ještě si na závěr skvěle pochutnáte! Při takovéhle poslední situaci jsem upekla výborné mrkvové muffiny - ingredience zcela od oka a hle - povedlo se! :)

RECEPT: Jarní salátek s ricottou

Již několikrát se mi potvrdilo, že nejlepší jídla se rodí ze zbytků, aneb smíchej dohromady vše, co je potřeba dojíst :) Takto se zrodil i tento salát. Olivy-sušená rajčata-ricotta je osvědčená kombinace. Tady je recept.

Festival Evolution - 19.-20.3.2016

O víkendu proběhl velmi oblíbený Festival Evolution, na kterém já osobně již několik let nemohu chybět. Zatímco několik ročníků bylo trochu slabších, poslední 3 roky to však stojí za to! Laťka je držena stále vysoko. Mě osobně nejvíce zajímá část BIOSTYL a ZDRAVÍ - takže zdravá výživa a vše okolo ní (jak jinak). Kosmetika a esoterika jdou mimo mě. Jako každý rok jsem opět ochutnávala "o106" a proběhly důkladné nákupy. V článku najdete podrobný přehled a popis těch nejzajímavějších úlovků! :)

Receptář...se zdravým selským rozumem (e-book)

Na web jogadnes.cz již nějakou dobu pravidelně připravuji recepty, které splňují zásady racionálního a pestrého stravování. Za necelé dva roky jsme nashromáždila již přes několik desítek nápaditých a zdravých inspirací na polévky, saláty, hlavní jídla či sladké snídaně a deserty. Přirozeně mě pak napadlo, proč bych už nesestavila přímo Receptář ? Z nevinné myšlenky a ve spolupráci se skvělými lidmi a Jóga DNES se tak zrodil e-book, kde najdete více jak 90 receptů přehledně rozdělených do jednotlivých kategorií. Můžete ho mít vždy při ruce a nezabere žádné místo! :)

(NE)PRAVDA o překyseleném organismu

Často narážím na články, které pojednávají o tom, jak nás strava překyseluje, nebo jak kyselinotvorná strava způsobuje růst nádorů, které se, prý ... jak známo, vytváří zejména v kyselém prostředí. Přiznám se, že mi to často trhá mé biochemické srdce. V 90% případů jsou autoři těchto článků jen pseudoodborníci a pisálci, kteří papouškují již jednou napsané. Věci se mají trochu jinak...